Рубльов: Надал е най-добрият спортист в историята

Рубльов: Надал е най-добрият спортист в историята
Шампионът на турнира в Санкт Петербург Андрей Рубльов определи Рафаел Надал като “най-добрия спортист в историята”. “Не мога да си представя как това изобщо е възможно това, което той прави. И дори не говоря само за титлите от “Големия шлем”. Не зная как е възможно да си толкова силен психически през целия ти живот и кариера”, коментира руснакът, който ще навърши 23 години утре. На финала в Санкт Петербург Рубльов надви хърватина Борна Чорич със 7:6 (5), 6:4.
Невероятният Рубльов завоюва четвърта титла за сезона
Невероятният Рубльов завоюва четвърта титла за сезона
“Рафа е единственият играч в историята, който, без значение как се чувства, дали е добре или зле, винаги намира начин да спечели. Ако не побеждава, губи в три сета след три часа игра, ако не е на турнир от “Големия шлем”. Ако е на “Голям шлем”, ще бъде пет часа и то срещу силни съперници… Не знам как е възможно да бъдеш толкова силен психически през цялата си кариера.
Рубльов със страхотен обрат от 0:2 сета
Рубльов със страхотен обрат от 0:2 сета
Ако погледнете други спортисти или атлети, те може да имат и лоши дни. Но може би, защото отборът е добър, те печелят. В тениса, ако имаш наистина лош ден… е много трудно да намериш начин да победиш и да се състезаваш така, сякаш всичко е наред. Той прави това през цялата си кариера. За мен той е най-добрият спортист, не само в тениса. Той е най-добрият спортист в историята.”, каза още Рубльов, който от днес е №8 в света.

Още от Тенис

Виж всички