Ноле: Рафа показа защо е кралят. Надал: Новак, радвам се, че споделих корта с теб днес

Ноле: Рафа показа защо е кралят. Надал: Новак, радвам се, че споделих корта с теб днес
13-кратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал и съперникът му във финала Новак Джокович се засипаха един друг с похвали за цялостното представяне не само в днешния ден, но и в кариерите си до момента.

"Големи поздравления за Рафа, това, което правиш на този корт, е невероятно. Не само на този корт, разбира се, кариерата ти е изключителна. Днес пак ни показа защо си Краля на клея, аз го изпитвам на гърба си за пореден път. Не съм доволен от начина, по който играх, но бях надигран от по-добрия днес. Обстановката е много тежка и странна, но трябва да благодарим на организаторите, че ни осигуриха обстоятелства да практикуваме това, което обичаме. Благодаря на феновете за подкрепата, както винаги, радвам се, че въпреки ситуацията, можехме да споделим тези моменти заедно", каза Джокович.

"Новак, аз те поздравявам и ти благодаря за думите, защото ти направи страхотна година и се радвам, че споделихме корта днес. Имали сме чудесни битки през годините и днес беше поредната, така че се надявам още много пъти да се изправяме един срещу друг.

Много поздравления и благодарности на всички в "Ролан Гарос", задето проведоха турнира и ни дадоха шанс да изживеем всичките емоции през тези две седмици. Мерси.

Не мога да кажа дори, че да спечеля днес е било мечта. Това е нещо много повече. Това е най-важният корт в кариерата си, тук съм прекарал най-ценните си и паметни моменти. Ситуацията е тежка за всички и не мога да съм напълно щастлив, защото не можем да сме заедно, както обикновено, не можем да празнуваме турнира както обикновено. Но благодаря на всички, надявам се догодина да се срещнем отново и да празнуваме на този чудесен чисто нов корт", каза Рафа.

Още от Тенис

Виж всички