Чехия разпусна националите, няма да излезе срещу Шотландия

Чехия разпусна националите, няма да излезе срещу Шотландия

Националният отбор на Чехия няма да излезе срещу Шотландия в предстоящия мач от Лигата на нациите в понеделник. Това обявиха от чешката футболна федерация, а причината е заразени от коронавирус футболисти в отбора.

Вчера чехите стартираха участието си в турнира с победа с 3:1 при гостуването си на Словакия. Двама от играчите в тима са под карантина след положителни тестове за Covid-19. Това развитие накара Славия (Прага) да заплаши, че ще привика футболистите си.

Развитието накара ръководителите на футбола в страната да вземат решение да разпусне целия отбор. "Въпреки че националният отбор на Чехия победи Словакия с 3:1 в петък, вторият мач в Оломоуц срещу Шотландия няма да се състои. Отборът е разпуснат", заявиха от местната футболна федерация.

"Причината е конфликт между медицинските лица и ръководството на чешката футболна федерация. Има сериозни опасения от по-сериозно разпространение на вируса", се допълва в съобщението.

В отбора на Шотландия останаха изненадани от решение и чакат потвърждение от УЕФА. Местните медии пък вече се надяват на служебна победа.
Преди да стартират мачовете от УЕФА обявиха, че в подобни случаи мач ще се играе, ако отборите имат на разположение 13 играчи, сред които да е и резервен вратар. Европейската централа ще се опита да пренасочи двубоя, но в сгъстения календар това ще е много трудно.

Още от Футбол свят

Виж всички