Льов категорично отказа да върне Мюлер в Бундестима - ето какво обясни

Льов категорично отказа да върне Мюлер в Бундестима - ето какво обясни
Германия стартира без героите на Байерн
Германия стартира без героите на Байерн

Великолепният изминал сезон на Томас Мюлер няма да го върне в националния отбор на Германия. Селекционерът Йоахим Льов обясни, че не вижда причина да променя решението си занапред да не разчита на световния шампион. 30-годишният футболист взе участие в 40 гола (14 попадения и 26 асистенции) в изминалия исторически за Байерн (Мюнхен) сезон, в който грандът постигна нов требъл. И това обаче не е достатъчно за Льов да размисли.

Месеци след фиаското на Мондиал 2018 селекционерът обяви, че Мюлер, Жером Боатенг и Матс Хумелс повече няма да бъдат викани от него, за да могат по-младите да се наложат.

“И Томас, и Боатенг се представиха много силно през изминалия сезон, показвайки колко важни са за Байерн - заяви Льов днес. - Мюлер демонстрира и как може и психически да се справя с трудностите. И двамата са специални футболисти, които могат да постигнат специални неща. Но ние вече взехме решение да тръгнем по различен път, като даваме шанс на другите играчи. В момента аз гледам в бъдещето не като клубен треньор. Младите успешно се възползваха от предоставената им възможност. Ето защо в момента няма причина, поради която аз да променям нещо. Не съм човек, който отказва да коригира грешките си. Ако има причина за някаква промяна, аз ще я направя. Но за момента няма такава.”

За предстоящите първи два мача на Германия от Лигата на нациите през септември селекционерът е извикал само Льорой Сане и Никлас Зюле от Байерн. Останалите национали на шампиона получават почивка.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички