Серина Уилямс: Отсъствието на играчи няма да омаловажи титлата от US Open

Серина Уилямс: Отсъствието на играчи няма да омаловажи титлата от US Open

Серина Уилямс смята, че липсата на много от звездите на WTA на предстоящя US Open няма да омаловажи спечелването на титлата. В Ню Йорк няма да играят 6 тенисистки от Топ 10, начело с първите две в ранглистата Ашли Барти и Симона Халеп, както и миналогодишната шампионка Бианка Андрееску. Според Уилямс обаче това ням да отнеме от значимостта на трофея.

„Все още трябва да спечелиш седем мача, независимо кой е срещу теб. Ако спечелиш титлата, трябва да и горд със себе си заради това, че си триумфирал в тези ненормални обстоятелства – без фенове и с всички тези правила и ограничения. Това ще бъде много сериозно психологическо изпитание“ каза носителката на 23 титли от Големия шлем на пресконференцията преди старта на Western & Southern Open.

Уилямс сподели също, че е наела къща в Ню Йорк вместо да отседне в подготвения за играчите хотел, тъй като се страхува от потенциални рискове за здравето си.

„Имам здравословни проблеми и не ми се иска да се заразя с Covid-19, или ако все пак се случи, бих искал да премине по-леко. Предвид проблемите ми с белите дробове реших, че оставането в хотела би било твърде рисковано за мен. В къща контролът е по-лесен, а аз имам нужда да съм максимално спокойна и съсредоточена, за да играя добре“ сподели още 6-кратната шампионка на US Open.

„Тази година е специална. Това е нещо, с което не сме се сблъсквали досега. Изживяваме исторически момент, от който трябва да извлечем поуки“ завърши американката.

В първия си мач на Western & Southern Open Серина Уилямс ще играе срещу победителката от мача между Аранча Рус или Алисън Ван Уитванк в следващата фаза.

TennisKafe.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти