Конте: Винаги казвам, че историята помни само победителите

Конте: Винаги казвам, че историята помни само победителите

Старши треньорът на Интер Антонио Конте е категоричен, че няма никакво намерение да вижда отбора си със сребърните медали от Лига Европа. С осем титли в Серия “А” като играч и наставник, плюс триумф и слава в Шампионската лига с чуждестранни клубове, той е един от най-успешните специалисти.

"Винаги казвам, че историята помни само победителите. Когато поемам ново предизвикателство, трябва да имам и най-малкото усещане, че 1% има шанс да успея да спечеля сребърни медали. Играчите се представиха отлично в работата, която свършихме, и те станаха по-смели и по-смели, като вече имат по-голям шанс да спечелят голямо състезание като Лига Европа. Не използвам думата страх, не искам моите играчи да я имат в шкафчето си. Ние наистина уважаваме Севиля, те имат страхотна история", каза 51-годишният Конте.

"Няма да съветвам играчите за нищо. Просто работя усилено и правя всичко, което треньорът поиска от мен. Трябва да направим всичко, което сме подготвили, всичко, по което сме работили в тренировките и трябва да играем със сърце", заяви Диего Годин.
Вратарят Самир Ханданович, който вече е на 36 години, премина в Интер през 2012 г. точно когато добрите години за клуба бяха към своя край. "Когато се присъединих към Интер, трябваше да участвам във финали като тези, но за съжаление ситуацията не беше най-добрата. Мисля, че това може да бъде отправна точка. Мачове като тези трябва да станат навик за Интер точно както преди 10-15 години. Интер винаги трябва да се стреми да се състезава за трофеи, за титли в първенството”, заяви Ханданович.

Още от Футбол свят

Виж всички