Лусиен Фавър: Имаме нужда от два отбора

Лусиен Фавър: Имаме нужда от два отбора

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Лусиен Фавър коментира състоянието на отбора,  след като той изигра първите си две контроли от предсезонния лагер в Австрия. Германският тим спечели убедително, като във втория мач отнесе Аустрия (Виена) с 11:2. Фавър заяви, че ще има нуджа от широк състав, но наскоро от ръководството дадоха да се разбере, че селекцията е приключила.

"От септември ще имаме само английски седмици. Ще имаме нужда от два отбора, а все още ги нямаме. В края на миналия сезон имаше четирима-петима на пейката, които не познавате. Ще бъде трудно за всички", заяви наставникът.

Той сподели, че е довелен от оставането на Джейдън Санчо: "Това, че остава, е важно за отбора, разбира се. Той е много добър, но има още много да учи. Понякога трябва да контролира топката по-добре, трябва да играе с главата си и не трябва да спира за периоди от по 10 минути".

Фавър говори и за новия английски талант, който Боруси привлече - Джуд Белингъм: "Той може да играе на няколко позиции, което е обичайно за много млади играчи. Наблюдавам го вече 10 дни. Добър е, но не забравяйте, че е само на 17 години. Не може да очаквате прекалено много от него".

Още от Футбол свят

Виж всички