Семак: Заслужен триумф, в края сърцето ми подскочи

Семак: Заслужен триумф, в края сърцето ми подскочи

Наставникът на Зенит Сергей Семак беше много щастлив след успеха над Химки във финала за Купата на Русия, който оформи златния дубъл на питерци. Това е трети трофей в треньорската кариера на Семак. Той призна, че победата е дошла много трудно, а в последните секунди е изтръпнал при гредата за Химки.

"Сърцето ми подскочи, когато топката срещна гредата. Всеки отбор може да създаде едно положение в даден мач. Напрежението продължи до самия край. Съдията даде голямо продължение. Трябваше по-рано да вкараме втори гол и да решим всичко", заяви Семак.

"Победата беше трудна, но напълно заслужена. Завършваме сезона в приповдигнато настроение. Отборът не беше правил дубъл от 10 години и усещането е прекрасно. Разбира се, титлата има по-голяма тежест, но националната купа е турнир, в който трябва да се покаже характер. Всеки има шанс и днес се убедихме в това", сподели бившият руски национал.
"Това е финал, няма как да е лесно, освен ако не поведеш в самото начало. Спомнете си финалите Зенит - Сибир и ЦСКА (Москва) - Химки, които също завършиха с минимални победи на фаворитите", добави Семак.

Още от Футбол свят

Виж всички