Дзюба: Ясно е какви коментари щеше да има, ако бяхме загубили

Дзюба: Ясно е какви коментари щеше да има, ако бяхме загубили
Зенит направи дубъл в Русия и счупи купата (видео)
Зенит направи дубъл в Русия и счупи купата (видео)

Централният нападател на Зенит Артьом Дзюба вкара единствения гол за успеха над Химки във финала за Купата на Русия. По този начин руският национал вече има 6 трофея с екипа на питерци - по две титли, купи и суперкупи. В същото време той не спечели нито едно отличие като футболист на Спартак (Москва) между 2006 и 2015 година.

"Определено имаше напрежение. Браво на Химки, играха много организирано и самоотвержено. Знаехме, че в тези мачове изненади винаги са възможни, затова са толкова интересни", заяви Дзюба.
"Не си спомням Химки да имаше друго положение освен гредата в края, но тогава ни провървя. Можехме да решим мача много по-рано. И аз имах шансове за гол, и други от момчетата. В някои ситуации ни липсваше хладнокръвие", призна таранът.

"Ясно ни беше какви коментари щеше да има, ако бяхме загубили от Химки. Те са силен отбор и ги поздравявам с промоцията за РПЛ. Днес не стана сензация, но при гредата си помислих, че топката ще влезе във вратата ни. Хареса ми колко спокойно реагира Михаил Кержаков, как с проглед проследи топката и после я хвана", каза още Дзюба.

Още от Футбол свят

Виж всички