Шефът на НКП след Общото събрание: Ако кажа, че съм оптимист, ще излъжа

Шефът на НКП след Общото събрание: Ако кажа, че съм оптимист, ще излъжа

Председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян изказа умерено мнение след днешното Общо събрание на Левски. Клубът е в много труден период и спешно се нуждае от средства, за да оцелее, но промяна в ситуацията няма.

Освен това той внесе подробности в плана “Феникс”, който бе оповестен преди началото на събранието, както и известно разочарование от липсата на ясен план от новото ръководство, след като такъв не е бил представен пред акционерите днес.

“Ако кажа, че съм оптимист, ще излъжа, сдържан съм. Ситуацията е притеснителна от преди събранието, аз нямам повод да бъда оптимист след него,” бе краткият коментар на шефът на организираните привърженици.

След това Степан Хиндлиян внесе разяснение в плана “Феникс” и какво точно представлява той”

“Ние предложихме още миналата година един документ за регламентиране отношенията между организираните привърженици и клуба, на него не бе откликнато. Когато настъпиха събитията от ануари и февруари, ние и Тръста започнахме да правим план за финансиране и свежи потоци пари към клуба и стабилизиране на ситуацията, които да не са само от спонсори, а и от целокупната левскарска общоност. Това се реализира във втората му част, защото, както знаете, бяха събрани над 2 милиона лева.

В разговори с Наско Сираков стана ясно, че клуба няма капацитет да се справи с някои дейности, които не са спортно-технически. Това е така наречения план “Феникс”. Това е обезпечение с кадри - единят влезе в надзорния съвет, другият, който е предложение за финансов директор и беше одобрен на думи - Александър Чакъров, член на Тръст Синя България. Господин Сираков е останал задоволен от експертизата му.

Другите направления са ПР, мърчандайз, Правно-юридическо, и последното е високи технологии. Всички тези предложения са кадрово обезпечени не от фенове, а от професионалисти. Към днешна дата това е единствения разписан план за излизането от кризата, друг няма,” разясни Степан Хиндлиян.

Той категорично отказа да заеме позиция докъде точно биха могли да стигнат феновете на клуба в желанеито си за спасение на Левски, тъй като не е убеден това как може да бъде изтълкувано.

В края на изказването си Хиндлиян изрази разочарование от липсата на план в новото ръководство, който да бъде представен по време на днешното Общо събрание.

“Аз горе не чух програма, не чух да има план за действие, така че най-вероятно няма друго предложение. Ако има по-добро предложение, разбира се, че то трябва да бъде възприето от клуба,” завърши шефът на НКП.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти