Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

"Ултрас Левски": Написаха смъртна присъда на Левски, палачите са НКП и Тръста

"Ултрас Левски": Написаха смъртна присъда на Левски, палачите са НКП и Тръста
Една от известните фенски групировки на Левски - "Ултрас Левски", публикува съобщение на своята страница във "Фейсбук". От "Ултрас Левски" се обявяват против Националния клуб на привържениците и Тръст "Синя България", като е публикуван меморандум за сътрудничество между ПФК Левски АД, НКП и ТСБ, в който е записано, че трите страни обединяват усилия за оздравяването на клуба. Според "Ултрас Левски" осемте страници меморандум е "смъртна присъда" за Левски, като организацията определя НКП и ТСБ като "палачи". Публикуваме написаното от "Ултрас Левски" без редакторска намеса:

"ВАЖНО! ДА СЕ ПРОЧЕТЕ ОТ ВСЕКИ ЛЕВСКАР!

В прикачения фаил (линк за сваляне долу в коментарите) ще откриете осемте страници смъртна присъда на ПФК "Левски" АД. Неговите палачи - Национален Клуб на Привържениците и Тръст "Синя България" гръмко го прокламират, като "Меморандум". На практика това е вътрешното превземане на клуба ни от тези две казионни организации с един и същ лидер. Цялото овладяване е детаилно разписано и не е спестен нито един аспект. По-долу ви предоставяме краткото резюме на сценария, подписан и предложен от двете организации:

Сключва се споразумение между трите страни - ПФК "Левски" АД, НКП и Тръст "Синя България".

Точка 1.1. гласи:

"С подписването на настоящия меморандум Страните обединяват своите усилия с цел успешно оздравяване на „Професионален футболен клуб „Левски“ АД, наричано по-нататък „КЛУБЪТ“, КАТО СЕ СЪГЛАСЯВАТ ДА ПОЕМАТ ФУНКЦИИТЕ и деиностите по осигуряване на финансовото му обезпечаване, УПРАВЛЕНИЕТО И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ОСНОВНИТЕ ПРИСЪЩИ ДЕИНОСТИ ЗА КЛУБА, с изключение на спортно-техническата деиност, спортната селекция и административно-управленската деиност.

Според т. 3.9.:

"Решенията се приемат с мнозинство от присъствалите на Съвещанието Страни и се записват в специален протокол с дата и номер. Тези решения ще носят задължителен характер за всички Страни" Обяснено простичко: чрез така уговореното мнозинство за вземане на решения (2:1 гласа), Управителният съвет (УС) на ПФК "Левски" АД може и ще бъде обезличен и блокиран. На практика двете сдружения, НКП и ТСБ, могат да налагат на Клуба своите решения в съотношение 2:1. "Комисиите", изготвени от страните (ТСБ, НКП и Левски) ще спускат решенията, а УС само ще изпълнява. ПФК "Левски" АД губи изцяло своя суверенитет. На практика дори Надзорният съвет няма да може да се намесва, а само ще е свидетел на решенията на комисията. Това е ликвидация на двустепенната система на управление на ПФК "Левски" и представлява абсолютно незаконно заобикаляне на Търговският закон, които определя друг начин за управление на акционерно дружество. "Меморандумът" привидно е едно сътрудничество, но на практика е овладяване и вътрешно превземане на клуба. УС и НС формално ще съществуват и ще могат да вземат своите решения, но с този меморандум се изпразват от функции и съдържание - класически пример за задкулисие, където мястото за вземане на решенията е изнесено далеч от закона и обществеността.

Други интересни детаили:

- Всяка от трите страни ще носи "отговорност" за своята част от деиностите. Искаме да попитаме гениалните юристи на ТСБ - кои сложи, като равнопоставени страни, едно акционерно дружество с капитал и активи (ПФК "Левски" АД) срещу две дружества с нестопанска цел, които не притежават НИЩО и при доказана вреда не може да им бъде взето НИЩО? Единствената страна, която може да е потърпевша и ще поеме негативи, е ПФК "Левски" АД, и това ще стане още с първата фактура, която трябва да осребрят на новите си господари, или при първото дело заведено срещу тях.

Продължаваме с любимата част на професионалните "фенове" от ТСБ и НКП - възнагражденията и платеното фенство:

"6. Възнаграждения:

6.1. Всяка страна има право да получи разходите обезпечаващи разноските за своята деиност , вкл. възнаграждения на наетите от нея или ангажирани с деиностите по този меморандум лица в размер и при условия, които ще бъдат договорени с подписването на допълнителните споразумения уреждащи конкретните функции и разпределението на деиностите и активностите между страните."

Едва ли има нужда от превод и тълкуване - ПФК "Левски" ще плаща разходите, генерирани от деиностите на наетите "специалисти", избрани от ТСБ и НКП. Ако някои си е мислил, че в "Левски" някога е било разсипия, просто гледаите какво ще сътворят длъжниците на всяка една българска фирма, след като встъпят в длъжност - от шивашките цехове, до охранителните компании.

Този срамен документ беше представен на нашата организация и сдружение "Сини сърца" на 15.07 на обща среща, на която присъстваха и трите страни по меморандума. Беше предложено "Ултрас Левски" и "Сини сърца" да се включат, ако желаят, като допълнителни страни. Нито един от нас, както сме сигурни, че и никои почтен левскар, не би се включил в превземането отвътре на любимия си клуб. В обезличаването и ликвидирането му, подготвяни от НКП и ТСБ. Категорично отказваме да участваме в предателството на двете казионни организации с общ лидер и водач.

Призоваваме всички дарители, картодържатели и левскари от страната и чужбина да спрем заедно и завинаги опитите на тотално компрометираните противници на всичко левскарско да превземат и използват любимия ни "Левски", криеики се зад гръмките абревиатури на кухи структури без членове.

Призоваваме всички левскарски организации, фракции и групи за оттегляне на подкрепата към изкуственото "обединение" НКП и в противовес на тях да окажем безвъзмездна помощ, участие в дарителската кампания и подкрепа за оцеляването на Левски. Призоваваме всички да дадат гласност на тази свинщина. В медии, в социалните мрежи, за да достигне до максимален кръг левскари. Задухал е вятърът на промяната! Стига вече страх и преклонени главици. Залогът е бъдещето и достоинството на Левски!

Призоваваме лично нашата наи-голямата жива легенда Наско Сираков, както и всички бивши и настоящи служители в клуба, всички излъгани левскари, всички разочаровани "сини" сърца с чисти помисли, участвали неволно в машинациите на палачите на "Левски", да се разграничат публично и да предоставят фактите за истинската деиност на НКП и ТСБ през последните години.

Жребият е хвърлен! Левски е над всичко и над всички и е време да го докажем на дело!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички