Стив Брус призова за помощ: Виждаме как клубове фалират

Стив Брус призова за помощ: Виждаме как клубове фалират

Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Стив Брус заяви, че клубовете от Висшата лига трябва да дарят средства на отборите в по-ниски дивизии или много от тях ще фалират поради финансовия натиск от пандемията от COVID-19.

Бившият отбор на Брус Уигън влезе в администрацията миналата седмица, превръщайки се в първия професионален английски клуб, направил това вследствие на кризата след пандемия на коронавирус. 59-годишният Брус заяви, че най-добрите клубове трябва да дарят най-малко 2 милиона паунда, за да подкрепят по-малките отбори.

"Светът на практика се срива през последните няколко месеца и чувствам, че клубовете във Висшата лига трябва да се опитат и да помогнат на футболната лига", заяви Брус пред репортери. "Ако говорите с някои от по-малките клубове, те са в отчайваща ситуация. От това, което чувам от мениджъри и собственици, те са на прага на колапса. Ако не сме внимателни, вярвам, че можем да видим крахът на много отбори", добави той.

Брус, който започна своята кариера като футболист за Джилингам в долните лиги, заяви, че е жизненоважно да се поддържат по-малките клубове. "За съжаление, през последните няколко години наблюдаваме как клубовете фалират, а някои от тях са на повече от 100 години. Хората в долните дивизии работят неуморно, за да запазят клуба си. Какво ще стане с тях, ако не направим нещо по този въпрос?", добави мениджърът.

Нюкасъл, който е 12-и в класирането на Висшата лига, ще гостува на втория Манчестър Сити по-късно днес.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти