Монако оспори наказанието на Мартинш, той ще може да се завърне през август

Монако оспори наказанието на Мартинш, той ще може да се завърне през август

Монако спечели обжалването за наказанието на полузащитника Желсон Мартинш, съобщи официалният сайт на клуба. Тимът от Княжеството получи отговор от Националния олимпийски и спортен комитет на Франция, който заяви, че ще удовлетвори искането на клуба, се казва в доклада.

Като част от това предложение Френският национален олимпийски и спортен комитет призова Френската футболна федерация да преразгледа решението си да не взема предвид периода от 13 март до 30 юни 2020 г. в рамките на общия такъв на дисквалификация. Крайният срок за отстраняването на Мартинш ще изтече на 6 август тази година, което ще позволи на играча на Монако и отбора да стартира сезон 2020/21 в Лига 1 от първия кръг, чиято начална дата е насрочена за уикенда на 22-23 август.

25-годишният португалец беше наказан за блъскане на съдията по време на мача през февруари срещу Ним (1:3). На играча беше забраненода играе в продължение на шест месеца, а санкцията стартира от 6 февруари. Поради факта, че сезонът беше спрян, по-голямата част от наказанието щеше да дойде в момент, когато във Франция не се играе футбол. Футболната федерация на страната реши да не взема предвид всички дни от 13 март до 30 юни и да удължи санкцията.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички