500 фена ще наблюдават на живо финала за купата на Дания

500 фена ще наблюдават на живо финала за купата на Дания

Над 500 зрители ще бъдат допуснати на финала за купата на Дания по футбол през следващата седмица между Олборг и Сьондерийске, съобщиха от правителството.

"Финалът на купата е и ще бъде празник на датския футбол", заяви Якоб Йенсен, изпълнителен директор на футболната асоциация.

Той благодари на правителството и политическите партии, че се съгласиха да пуснат повече зрители. Финалът за купата на 1 юли ще се играе на неутрален терен в Есберг. Броят на зрителите ще бъде обявен през следващите дни, а квотата за билети ще бъде разделена по равно между клубовете.

Джой Могенсен, министър на културата, каза, че финалът на купата е "много специален", добавяйки, че "се радва, че феновете от двата отбора могат да помогнат да осигурят атмосфера и да развеселят играчите".

Сегашният лимит е 500 зрители, докато публичните събирания са ограничени до 50 души, но правителството обяви по-нататъшно облекчаване на ограниченията на публичните събирания, въведени заради пандемията на коронавирус.

Три мача в Суперлигата наскоро се играха с над 500 зрители, а столичното дерби между Брьондби и Копенхаген привлече над 3000 фена.

Още от Футбол свят

Виж всички