Много участници за първия кръг от националния шампионат по планинско изкачване в Шумен

Много участници за първия кръг от националния шампионат по планинско изкачване в Шумен

Около 50 заявки за участие са подадени за автомобилното състезание по планинско изкачване в Шумен, първи кръг от националния шампионат. Надпреварата, в памет на легендата на автомобилния спорт у нас Валерий Великов, ще се състои на 27 и 28 юни в областния град. Това съобщи на пресконференция Валери Балабанов - директор на състезанието.

Откриването му ще е на 27 юни, от 12.30 часа, пред паметника на Валерий Великов, който се намира на входа на парка "Кьошковете", отбеляза Балабанов.

Стартът на планинското изкачване по традиция ще бъде пред входа на парка "Кьошковете", а финалът - след вила "Пазачница", в посока паметника "Създатели на българската държава" на Шуменското плато. И тази година феновете на автомобилния спорт ще могат да наблюдават надпреварата, след закупуване на входен билет, на цена от 5 лева, който ще важи за двата дни на шампионата. На 27 юни са тренировките, а на следващия ден - състезанието, в три манша. През двата дни е осигурен и автобус за зрители по трасето, бе съобщено на пресконференцията. 

Организаторите приканват зрителите да спазват всички противоепидемични мерки по време на състезанието, както и да внимават за своята безопасност, като припомнят, че в шампионатите по планинско изкачване се управляват автомобили с до около 700 конски сили. 

Шумен е град с над 50-годишна история в автомобилния спорт и през есента се очаква да бъде домакин и на рали "Стари Столици", отбеляза на пресконференцията Савко Панайотов- отговорник по сигурността и зам.-директор на състезанието.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти