Венци Стефанов: Защо "А" група да е с 16 отбора? И аз искам Шарън Стоун

Венци Стефанов: Защо "А" група да е с 16 отбора? И аз искам Шарън Стоун
Четири клуба пожелаха официално от БФС да се увеличи efbet Лига (документ)
Четири клуба пожелаха официално от БФС да се увеличи efbet Лига (документ)

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg писмото на Локомотив (Пловдив), Царско село, Септември (София) и Локомотив (София), с което беше поискано от сезон 2021/2022 година efbet Лига да бъде с 16 отбора. Босът на "белите" гледа скептично на такава стъпка.

"Не виждам какъв може да бъде смисленият мотив за едно такова искане. Ако клубовете в "А" група се увеличат на 16, какво ще се промени?! Футболът ли ще стане по-интересен, зрителите ли ще станат повече, интригата в първенството ли ще стане по-голяма… Не знам. Какво ще се промени?! Септември и Локо (София) логично искат да си осигурят по-лесни позиции за влизане, а Царско село пък иска да има по-голям шанс да не изпадне… Макар че Царско село има добър отбор, така или иначе.

Ние в България сме така - два клуба сядат и искат повече пари, другите три-четири пишат писмо, че искат повече отбори. Всеки иска да нещо, нали сме демокрация. Е, хубаво - и аз искам Шарън Стоун, ама я няма.

Мисля, че сегашната бройка е добра. То и сега някои отбори едвам кретат в елита. Виждате, че Дунав са го закъсали яко, в Етър вчера започнаха стачка. Тези могат да не завършват, ние искаме да увеличаваме бройката. А кой ще остане в "Б" група?! В тази ситуация с коронавируса, с тази безработица, не ми се струва логично да се увеличава броят на клубове. Виждате, че един голям град като Бургас едва смогва да има отбор в професионалния футбол.

Ако питат мен, най-добре е да си останат 14 отбора, които да се разделят или на две седмици, или на шестица и осмица. Накрая да изпадат два отбора в "Б" група, а третият от "Б" група и 12-ият от "А" да играят бараж. И без тези сложни преплитания в групи и мачове във втората осмица. Така е най-добре. Не виждам какво ще се подобри в българския футбол, ако елитът увеличи отборите", заяви Стефанов.

Още от БГ Футбол

Виж всички