Венци Стефанов: Христов няма място във футбола, на Инфантино ли ще дава пари?

Венци Стефанов: Христов няма място във футбола, на Инфантино ли ще дава пари?

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира в сутрешния блок на БНТ различни теми, свързани с българския футбол, включително разкритията от последните дни на треньора на Витоша (Бистрица) Асен Букарев и президента на Марица (Пловдив) Христо Христов. Букарев твърди, че е бил търсен от различни места, за да може тимът му да даде мача на Царско село. Христов пък вчера потвърди кандидатурата си за президент на БФС и заяви, че преди две години е дал пари на член от Изпълкома, за да манипулира мач на отбора. 

"Няма продавачи и купувачи на мачове в българското първенство. Асен е много интелигентен и възпитан. За да каже това нещо, значи му е дошло дотук. Един път завинаги трябва да се види за какво става въпрос, иначе всичко е задкулисие, обръщалки, социални мрежи... ", коментира Стефанов думите на Асен Букарев, като добави: "Коефициентите и залаганията могат лесно да се проверят, като се види в кой от операторите се залагани и по колко пари са залагани и тогава може да се говори за подобно нещо".

Що се отнася до атаките към БФС от страна на Христов, Стефанов заяви: "Защо ще каже на конгреса, нека го каже сега Христов. Полицията и комисията към БФС трябва да се самосезират, трябва да се каже истината директно с имена. Щом се е занимавал с такива неща, той просто няма място във футбола, а се кандидатира за президент. На кого ще дава пари, на Инфантино ли? Да каже - Петър, Иван, Драган. Моето име? Няма шанс, никога това не може да се случи, никога - да дам пари или да искам пари за някой мач. Кажи го сега, обществеността да знае. Ти тотално нямаш място във футбола".

10 Пресконференция на Венци Стефанов
Стефанов засегна и темата за това какви качества трябва да има бъдещият президент на БФС. "Боби и Батето имаха здрава ръка. Президентът рябва да има здрава ръка и да може да казва "Не". Тези неща се знаят, лесно може да се докажат. Сега разчитаме на мъжеството на Букарев да каже истината. Г-н Христов да каже кой член на Изпълкома направи това и това... ако има чест и морал. Имам си мой фаворит за президент, но няма да му кажа името, защото медиите ще го оплюят веднага", каза босът на "белите" от столицата.  
Стефанов коментира и формата на първенството, дали е по-добре да има в родния елит 14 или 16 отбора. Той сподели мнението си и за ТВ правата. "При 14 отбора, 2 са на изкуствено дишане, какво ще стане ако са 16? Могат ли 16 отбора да дадат банкова гаранция, че ще завършат първенството? Всичко върви надолу, съкращения, а ние да се разширяваме?! Има много компромиси, като за стадиона на Царско село, на който му е даден лиценз. На Арда стадионът няма лиценз, а на Царско село има. ТВ правата? Гладна кокошка просо сънува. Тези грандове да не играят с извънземни. Да се рекламират, има четки за зъби, пасти за зъби, дамски превръзки... Тези решения се взимат на заседание на Професионалната лига. Няма шанс някой друг наивник като Домусчиев да даде толкова пари в тази ситуация за футбола. Ако Сираков и компания намерят някой да даде повече пари, аз гарантирам, че Домусчиев ще се откаже", завърши президентът на Славия.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти