Задава се голям скандал с лиценза на БГ клуб, национал на България сезира ФИФА и УЕФА

Задава се голям скандал с лиценза на БГ клуб, национал на България сезира ФИФА и УЕФА

Задава се поредния сериозен скандал в българския футбол, който, за съжаление, отново ще достигне до ФИФА и УЕФА. Става въпрос за лиценза на бургаския Нефтохимик и по-конкретно как шейховете са го получили от БФС, след като имат задължение към бившия си футболист и национал на България Венцислав Христов с влязло в сила решение на съда.

„Става въпрос за неизплатени трудови възнаграждения в размер на около 50 000 лева. За тях вече има осъдителна присъда. Венци Христов влезе в положение на Нефтохимик съгласявайки се на разсрочване и намаляване на парите. Клубът обаче не изпълни договорката. Преведе с голямо закъснение по-малко от половината сума. Поради тази причина няма да правим повече компромиси и сега ще настояваме да бъде изплатено всичко, но не по споразумението, а по делото. Не знам как и по какъв начин БФС е дал лиценз на клуба за следващия сезон, след като клубът е осъден. Ще сезираме всички български и международни институции”, каза Иван Георгиев – адвокат на футболиста, пред Sportal.bg.

„Направих компромис. Съгласих се да получа по-малка сума от това, което ми се дължи и което отсъди съдът. Направих го в името на Нефтохимик. Но те ме излъгаха за пореден път. Поради тази причина ще си търся цялата дължима сума заедно с лихвите”, заяви пък Венци Христов.

По законите на ФИФА, УЕФА и БФС при влезли в сила осъдителни присъди клубовете няма как да получат лиценз за следващия сезон, ако не изплатят задълженията си към даден играч.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти