Матей Казийски и ДжейТЕКТ с емоционална раздяла

Матей Казийски и ДжейТЕКТ с емоционална раздяла

Българската волейболна звезда Матей Казийски се сбогува много емоционално с отбора на ДжейТЕКТ Стингс (Кария), с който спечели историческа първа шампионска титла в японската V-лига. С "жилата" българинът прекара общо четири сезона - за първи път носеше фланелката на тима през сезон 2015/2016.

От новия сезон 35-годишният Матей Казийски най-вероятно ще играе за италианския Калцедония (Верона), където игра след приключване на шампионата в Япония, както и през сезон 2018/2019. Ето какво е посланието на Казийски за раздялата с ДжейТЕКТ публикувано в профилите на отбора в социалните мрежи:

"Изминаха пет години, откакто за първи път се запознах с хората от ДжейТЕКТ. Тогава ДжейТЕКТ беше много млад и амбициозен отбора. Мениджърът на клуба ми каза, че се надява да изгради силен отбор, който да спечели титлата във V-лигата. Той също ме помоли да допринеса с моя опит, като се присъединя към състава и помогна да постигнат целите си. Бях очарован от историята на клуба и приех офертата. Пътят беше труден, но в в крайна сметка успяхме да станем шампиони на Япония! Доволен съм от този прекрасен резултат.
Въпреки, че има носталгия, време е да се върна в Европа, където съм роден и израснал, където е моят дом, семейството ми. Мислите ми винаги ще са с ДжейТЕКТ. Смятам, че в бъдеще ще ви се случват страхотни неща. Благодаря за страхотното време, прекарано заедно. Благодаря, че ми се доверихте! Благодаря ви, че ме приехте и бяхте част от живота ми.
Напускам Япония, но тя винаги ще остане част от сърцето ми. Искам да поздравя всички фенове. Благодаря, че бяхте с нас в добри и лоши моменти. Феновете са нашата мотивация и за тях винаги сме давали всичко възможно на терена. Дано всички да продължат да се наслаждават на победите на отбора. Сърдечно благодаря на всички. Моментът, когато се сбогуваме, е тъжен, но сърцето ми е пълно със спомени за неща, които преживяхме заедно и щастливите моменти.
Не съжалявам, че дойдох в Япония. Благодаря за всичко! Никога няма да ви забравя!".
От своя страна от клуба също публикуваха доста емоционален пост:
Днес 9 юни (вторник) с дълбоко съжаление обявяваме раздялата с нашия нападател Матей Казийски и разпределител Шун Ватанабе Пожелаваме успех и на двамата в бъдещите им кариери и ги изпращаме с много обич! Те напускат ДжейТЕКТ, но завинаги ще останат в сърцата ни".

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти