Стефка Костадинова: Данчо Йовчев се разтрепери, когато разбра, че ще носи знамето

Стефка Костадинова: Данчо Йовчев се разтрепери, когато разбра, че ще носи знамето

Йордан Йовчев се разтреперил, когато научил, че е избран за знаменосец на българската делегация на олимпиадата в Лондон. Това сподели председателят на БОК Стефка Костадинова. Тя е оптимист за представянето на родните спортисти, като се надява положеният от тях труд да се изплати в добри резултати.

"Имаме двама спортисти – Мария Гроздева и Данчо Йовчев. Той е с 4 медала, но никога не е носил българското знаме. Звъннах му и като му казах, че сме го избрали за знаменосец, той беше най-щастливият човек на света. Разтрепери се и ми каза по телефона: “Стефи, много съм горд, но аз не съм единствен. Можеше да бъде Мария Гроздева, Ивет Лалова, Цвети Пиронкова или Григор Димитров”, заяви Стефка Костадинова пред БНТ.

"Надявам се трудът на състезателите ни да се увенчае с успех. Ние сме една малка държава с кадърни спортисти. Всички 63-ма са покрили всички нормативи от международната федерация и МОК. Всяко едно тяхно участие и победа ще ме направи горда, че съм българка. Всяка следваща Олимпиада е по-силна и интересна. Лондон се намира в центъра на Европа, ще има туристи и фенове. Надяваме се, че средствата за сигурност ще бъдат засилени. Домакините са спокойни, цял свят ще бъде концентриран към Олимпиадата, няма да има проблеми. Когато съм спортувала, и сега като ръководител, изживявам всички хубави и лоши моменти, защото знам какво е да се бориш, да спечелиш квота и да отидеш на Олимпиада", коментира още в студиото на БНТ легендарната ни атлетка.

Костадинова явно тайничко се надява Матей Казийски все пак да размисли и да участва на Игрите в Лондон. "При евентуална контузия на един от нашите състезатели, може да стане замяна... или при смърт на роднина. 1 е процентът Матей, ако се съгласи и бъде поканен, да участва. Доколкото знам нещата в момента са спокойни, всичко е нормално", каза шефът на БОК.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти