Градев съди бос на ЦСКА за 20 000 лв. - извади официален документ в своя защита

Градев съди бос на ЦСКА за 20 000 лв. - извади официален документ в своя защита

Специалистът по международно спортно право Георги Градев ще заведе иск в съда за клевета срещу изпълнителния директор на армейците Александър Тодоров на стойност 20 000 лева. Причината за това е днешната пресконференция на червения директор, който обвини Градев, че е отклонявал пари от клуба.

Ето какво отговори Георги Градев, като думите му са придружени от официален документ:

Във връзка с клеветите изговорени от лицето Александър Тодоров днес, първо искам да заявя, че аз нямам нищо общо с ТИТАН и никога не съм имал. Винаги съм работил за ПФК ЦСКА ЕАД заради колегите Василев и Калинков. Не съм взел нито стотинка от клуба за водените от мен близо 15 международни дела, от които съм спестил над 1 млн. лева на клуба.

Второ, прилагам уведомително писмо, подписано от клеветника Тодоров, от което става ясно, че ПФК ЦСКА ЕАД (в лицето на Ал. Тодоров) признава дължимото вземане на ГРАДЕВ СПОРТС ЕООД по услугите извършени по събирането на съответната сума от Астън Вила, както и извършените цесии с юристите на клуба, а разликата до получената сума беше преведена на ЦСКА ИНВЕСТМЪНТ ЕООД още на следващия ден. Тук има основание за сезиране на прокуратурата, защото има явен опит за ощетяване на кредиторите на клуба и заобикаляне на закона от страна на клуба, управляван от клеветника, който ми нареди да преведа парите в дъщерно дружество.

Трето, вменяването на престъпление като неоснователно се сезира прокуратурата е клевета, която ми причинява болки и страдания, които могат да бъдат възмездени само в съда! Затова заявявам, че ще съдя лицето Александър Тодоров за клевета.

Четвърто, ГРАДЕВ СПОРТС ЕООД не съди ПФК ЦСКА ЕАД. Това е неистина. Агентът, който е извършил сделките в полза на ПФК ЦСКА ЕАД и е довел четирима качествени футболисти, има пълното право да претендира своето възнаграждение за извършените услуги, което е уговорено в договори за представителство подписани от ПФК ЦСКА ЕАД, за което агентът е сезирал компетентната инстанция. В отговорите си на жалбите на агента, ПФК ЦСКА ЕАД нито за миг не е оспорил правото на агента да получи претендираните суми, а е направил само възражения свързани с процедурата. Изказването на клеветника Тодоров по тези казуси противоречи на становищата и поведението му в съответните процедури и е нищо друго освен чиста проба опит за влияние върху компетентната инстанция.

Армейци, шайка случайни и некомпетентни хора са превърнали клуба в бащиния и атакуват всеки, който дръзне да разкрие истината. Не случайно атаката срещу мен започва само един ден след като разкрих, че Стойчо Младенов, със знанието на клуба, продължава да претендира за пари от ПФК ЦСКА ЕАД по съдебен ред. Да не забравяме и че аз бях първият, който попита къде отиват комисионите от продажбата на временни удостоверения (не акции) и в какъв размер са те! Най-хубавото в случая е, че тези хора няма да бъдат в клуба още дълго.

Георги Градев
Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички