Тодоров: Даваме "Титан" и Градев на прокуратурата за отклоняване на средства (видео)

Тодоров: Даваме "Титан" и Градев на прокуратурата за отклоняване на средства (видео)

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров заяви, че търпението на ръководството на "армейците" се е изчерпало и то ще подаде сигнал до прокуратурата срещу бившите собственици от "Титан". Причината за това са отклонените средства, които клубът е трябвало да получи от Лех (Познан) и Астън Вила по трансфера на Александър Тонев. Отклоняването на средствата е ставало чрез фирмата "ЦСКА Финанс", която е собственост на "Титан". ЦСКА ще предприеме и съдебен иск срещу "Градев Спортс", където пък са били отклонени 5%, които е трябвало да се изплатят на клуба за развитието на футболиста.

"Всички медии знаят за средствата, които трябваше да постъпят по трансфера на Александър Тонев от Лех (Познан). ЦСКА трябваше да получи 382 хиляди евро. От Астън Вила траншовете са два. Първият бе преведен от Астън Вила към Лех в края на юни - два милиона, докато другият трябва да бъде преведен следващата година по това време. Моето търпение се изчерпа и аз изпращам писмо до главния прокурор за разследване на този случай. Парите са отклонени по сметката на "ЦСКА Финанс", която е фирма 100% собственост на "Титан". Ще уведомим и полската прокуратура. Ръководството на Лех (Познан) бе уведомено за смяната на собствеността. Знам защо Лех са превели парите там - защото им е обещано, че ще платят по-малко. Така обаче ще платят два пъти, тъй като ще заведем дело и те ще трябва да изплатят тези пари на нас. В момента все още водим наше вътрешно разследване. Смятаме, че и някои институции също са спомогнали това да се случи", заяви Тодоров.

Снимка: Марин Маринов/Sportal.bg

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти