В Германия разкриха колко пари ще получи Ботев за Тодор Неделев

В Германия разкриха колко пари ще получи Ботев за Тодор Неделев

Договорът на Тодор Неделев с Майнц 05 е за 4,5 години, а Ботев (Пловдив) ще получи 2 млн. евро, съобщи германският “Билд”. Договорени са и бонуси. “Канарчетата” засега не казват официално трансферна сума, но в петък всички около клуба говореха за 3 млн. евро. Плюс контракт за 3,5 години.

В. “Райн цайтунг” е отделил над 2 страници на трансфера и съобщава, че единственият мач на Неделев за България е бил срещу бъдещия му капитан в Майнц Николче Новески при 0:2 от Македония в Скопие на 14 август.

Медията също пише за договор за четири години и половина при трансферна сума от 1,7 млн. евро плюс бонуси. Истината ще изникне, защото Майнц ще обяви официално цената. Засега обаче май липсват подписи.

“Райн Цайтунг” допълва, че от Ботев са обявили трансфера на Неделев за факт. Но главният мениджър на Майнц 05 Кристиан Хайдел само потвърдил, че е бил за 2 дни в България. “Ще обявим този трансфер, когато всичко бъде подписано - казва шефът. - Има доста формалности за уточняване чрез факсове и имейли.”

Треньорът Томас Тухел е гледал десетки мачове на Неделев на видео на брега на Женевското езеро и лично го е наблюдавал срещу Щутгарт.

“Райн Цайтунг” съобщава още, че голяма роля в трансфера е изиграл агентът Лъчезар Танев, с когото Хайдел се познавал от дълги години - от времето, когато Емил Костадинов преминал в Байерн (Мюнхен).

"Труд"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти