Представиха Николай Иванов като помощник на Камило Плачи ( ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

Представиха Николай Иванов като помощник на Камило Плачи ( ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

Бившият капитан на националния отбор на България Николай Иванов бе представен официално като помощник треньор на държавния тим на официална пресконференция в София.

"Получих предложение от Българска федерация по волейбол да помагам на националния отбор за европейското първенство в Полша и Дания. Проведохме два разговора с президента Данчо Лазаров и аз приех отправеното предложение. Надявам се да мога да помогна на Камило Плачи за подобряване на играта на разпределителите", заяви Ники Иванов.

"Моята работа ще е в детайлите. Имах възможността като състезател да играя с едни от най-добрите български волейболисти. Сега като треньор ще мога да работя с най-добрите волейболисти на България. За мен това ще бъде изключително удоволствие. Ще се опитам да помогна с моя опит за подобряване на повечето технически елементи на разпределите в националния отбор. Ще търсим най-добрите варианти за отиграване на сложните ситуации в играта", допълни бившият разпределител и капитан на ЦСКА.

"Засега предложението към мен е за един месец с възможност да продължим съвместната си работа с националния отбор", добави Ники Иванов.

"В последните години от БФ Волейбол се опитваме да присъединяваме все повече български треньори към щаба на Камило Плачи. Точно затова искахме да дадем шанс и на Николай Иванов да се включи към щаба на Камило Плачи. Със своя богат опит той със сигурност ще може да помогне", заяви президентът на БФ Волейбол Данчо Лазаров.

"Поставил съм си цели, които се надявам да изпълним в обозримо бъдеще. Моят път е да вървя стъпка по стъпка в професията, искам да се развивам с усилие от моя страна в тази насока", допълни Николай Иванов.

СНИМКИ: ИЛИЯ СТОИМЕНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от представянето на НИКОЛАЙ ИВАНОВ - ТУК!!!

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички