Това е новото електрическо BMW i3 (Галерия и пълна информация)

Това е новото електрическо BMW i3 (Галерия и пълна информация)

Светът, а с него индивидуалната мобилност, се променя радикално по отношение на екологията, икономиката и обществените отношения. Глобалните процеси като климатичните промени, изчерпването на ресурсите и все по-силната урбанизация изискват нови решения. BMW i ги намира. Марката е олицетворение на иновативни автомобилни концепции, вдъхновяващ дизайн и ново разбиране за премиум, силно повлияно от идеята на устойчивото развитие.

                                 Г А Л Е Р И Я

При BMW i 3 - първият сериен автомобил на BMW i - мобилността с нулеви емисии се превръща в чиста радост от шофирането на премиум автомобил. Първият чисто електрически модел на BMW Group създава изцяло нови, насочени към бъдещето възможности за радост от шофирането, устойчиво развитие и свързаност в градския трафик. Иновативният дизайн на BMW i 3 е автентично изражение както на типичния за BMW спортен дух, така и на ефективността на модела с четири места.

Новаторската автомобилна концепция с пътническа клетка от въглероден композит (C arbon F ibre Reinforced Plastic - CFRP ) съчетава лекотата, стабилността и сигурността с изключителен комфорт на возене. А с разработените специално за BMW i асистиращи системи и мобилни услуги на BMW ConnectedDrive , както и програмата 360° ELECTRIC мобилността без вредни емисии в градски условия се превръща във въодушевяващо преживяване във всекидневието. 

Електромоторът на BMW i3 развива максимална мощност от 125 кВт/ 170 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм и пренася спонтанно разгръщащата си мощ към задните колела чрез едностепенна трансмисия. Електромоторът черпи енергия от литиево-йонни батерии, които са интегрирани в дъното на автомобила.

Изместеният силно надолу център на тежестта, резултат от ниското и централно разположение на батериите, и хармоничното разпределение на тежестта между осите допълнително допринасят за пъргавата управляемост на автомобила. Акумулаторът позволява пробег от 130 до 160 км във всекидневието, а зареждането може да се извършва от конвенционален домакински контакт, от BMW i Wallbox или от обществена станция за зареждане.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти