Хубчев: Берое няма да пази сили в мача срещу Литекс

Хубчев: Берое няма да пази сили в мача срещу Литекс

Старши-треньорът на Берое (Стара Загора) Петър Хубчев говори пред клубната телевизия на "зелено-белите" преди мача от News7 футболно първенство в Ловеч срещу Литекс. Той коментира представянето на отбора в последните два мача от първенство.

"В последните ни два мача за пореден път доказахме това, което сме тръгнали да правим в този клуб - да не влизаме в никакви договорки да направим така, че колкото хора дойдат на стадиона, толкова да си тръгнат убедени, че каквото можем и е по силите ни, сме направили и сме се раздали. Между другото, това е основната ни цел. Виждате за какви циркове и какви неща се говори тези дни в българския футбол въобще. Това е лично моята, надявам се и на целия треньорски екип, задача - до края на това първенство всички мачове да бъдат изиграни на ниво. Хората в Стара Загора, феновете на Берое да са убедени, че нас нищо друго не ни интересува. Разбира се, че това е спорт и ние може да загубим един, два или три мача, но искам да се раздадем така, както досега сме го правили. Това искаме от момчетата. Технически грешки правим, разбира се, но това ще бъде най-важното. Не ни интересуват никакви уговорки, никакви приказки и никакви неща. Играем само за нас. Само за клуба. Тук има няколко неща, които се говорят от много години. Аз искам да кажа, че от Нова година, откакто почнахме подготовката, до сега, включвам и мача с Локомотив София, в това отношение сме на прав път и си вършим работата както трябва", каза Хубчев.

"В мача с Локомотив чисто технически надиграхме отбора. Беше признато и от треньора им. Не успяхме да вкараме тези положения, но пак казвам - това искам да показваме. Можеше да го загубим този мач, но трябваше да се раздаваме докрай. Разбира се и умората оказа влияние. Аз също си правя своите изводи и виждам от колко време вече играем с едни и същи хора сряда-неделя и ми е ясно, че умората натежава. Ние сменяме по трима-четирима човека на мач, които са контузени. Някои отбори и специалисти, при положение, че един-двама им отсъстват вдигат вой до небесата. Нас това не ни интересува. Аз съм твърдял винаги, че имаме 26 човека, които трябва да са готови по всяко време да влязат и защитават честта на клуба".

За гостуването в Ловеч Хубчев се надява отборът да изиграе пореден добър мач. "Аз лично не правя разлика между отбор, който се бори за оцеляване и такъв, който е челото на класирането. Манталитетът и качеството на футбола в България е такъв, че всеки може да победи всеки. Пореден тежък мач за нас. Ще се върна към това, което казах обаче - искаме да излезем пределно мотивирани. Не ни интересуват други мачове, не ни интересуват други тренировки. Пределно мотивирани да се представим по най-добрия начин в мача за първенството", каза Хубчев.

Той е категоричен, че Берое ще играе с пълни сили срещу Литекс, въпреки че на 15 май на тима предстои финал за купата на България срещу Левски. "В никакъв случай няма да се пазим. Все пак имаме 4-5 човека, които не тренират с отбора, поради причината, че са контузени. Надявам се, че ще бъдат възстановени за 15 май. Както и да си говорим, каквото и да правим, на мен ми е ясно, че в главите на всички - и фенове, и приятели на Берое, и футболисти, е само финалът. Като че ли по-голяма част от мислите са там. На мен ми се иска да мислим тренировка за тренировка и мач за мач. Да направим така, че тези, които ще играят в събота в Ловеч да се раздадат напълно. Ако имаме възможност, ще запазим или по-скоро ще оставим малко повече време на някои футболисти, които имат проблеми, но като цяло, мисля, че мотивацията ни ще бъде на ниво", каза Хубчев.

"Все още няма пълна яснота кои отпадат. Пламен Крумов със сигурност няма да играе срещу Литекс. Игнат Дишлиев ще бъде опериран. Дори операцията е насрочена за 15 май. Ще видим какво ще е състоянието на още двама-трима, непосредствено преди мача", каза Хубчев. Специалистът на този етап е концентриран изцяло върху гостуването на Литекс. "Иска ми се да говорим само за предстоящата среща. Но е неизбежно. При положение, че играем финал за Купата, да не мислим или да не се говори за това. За това, че имаме възможност да изживеем тази емоция, сме виновни самите ние и най-вече футболистите, които стигнаха до този финал. Лично аз, като човек, който не мога да кажа, че съм кореняк старозагорец, се радвам, че създаваме тази емоция и на хората, които пък от своя страна ни повярваха още от първия мач и застанаха зад отбора и помагаха. Това се чувстваше. Искам да ви кажа, че това се чувстваше на пейката и на терена. За мен е ясно, че в главите ни е този финал. Това, което аз чувствам при контакта си с футболистите е, че те също горят от желание да спечелят купата. Това е един спорт обаче - всичко е възможно. Във финален мач така и така всичко е възможно. Искам да убедя феновете, че ние ще направим всичко възможно да го спечелим този финал!", каза Хубчев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти