Спонсор се отказа от Уест Бромич заради жест на Анелка

Спонсор се отказа от Уест Бромич заради жест на Анелка

Спонсор на английския елитен клуб Уест Бромич Албион се отказа от по-нататъшно партньорство заради жест на нападателя Никола Анелка. Това е уебсайтът за продажба на недвижими имоти Zoopla, който обяви днес край на спонсорството си за клуба.

Анелка е направил жест, известен като антисемитски- докосване с лявата ръка на дясната малко под рамото, което има точно такава история след като вкара срещу Уест Хям. Футболната асоциация на Англия разследва случая и евентуално ще наложи наказание на Никола Анелка.

"Нашата компания Zoopla работи в тясно сътрудничество с Уест Бромич и местната общност в последните два сезона. Ние сме дарили около 164 хиляди паунда на Фондация Албион и за други благотворителни инициативи. Компанията ще продължи да изпълнява задълженията си по договора до края на сезона, но след това нямаме интерес да продължаваме, се казва още в официалното изявление на фирмата.

Zoopla е собственост на бизнесмена с еврейски корени Алекс Честърман, който е поискал Анелка да бъде изваден от състава на Уест Бромич за предстоящия двубой с Евертън тази вечер.

Още от Футбол свят

Виж всички