Откраднаха гюлето на Атлет №1

Откраднаха гюлето на Атлет №1

Крадци, свързани със спорта и съграждани на Атлет №1 на България, дръзнаха да нарушат подготовката на Георги Иванов. Той остана без едно от тренировъчните си гюлета, което беше откраднато в залата в Сливен.

"Гюлето беше 9-килограмово, няма такова в България и много трудно успяхме да го поръчаме от Полша. Чакахме го два месеца и ни е нужно за подготовката точно в този момент, но за съжаление ни лишиха от тази възможност”, коментира треньорът на Иванов – Борис Воденичаров.

Георги тренира с различни по тежест уреди, като използва гюле от 10 кг, от 8.300 кг, както и стандартните състезателни гюлета от 7.260 кг. Новото гюле е било ярко червено на цвят и логично, че няма кой да тренира с него в Сливен.

9-килограмовият уред е бил откраднат от коридора на залата, бил е поставено пред една от треньорските стаи. Гюлето е било оставено без надзор за не повече от две минути. Това означава, че е било взето от човек, близък до спорта.

"Престъпление е, че най-вероятно гюлето ще бъде претопено. Защото нито някой може изобщо да го тласне, камо ли да го използва пред погледите на останалите атлети в Сливен”, каза Воденичаров.

Така някой от съгражданите на Иванов посегнаха върху собствеността му. Георги и треньорът му избраха именно Сливен за есенно-зимната си подготовка, защото условията в залата на Града на стоте войводи са най-добри за дисциплината на финалиста от световното първенство. Град на войводи, но наследени от нечестни хора.

Яна Касова, BGathletic.com

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти