Гледай на живо

Евро 2024: Дания 1:1 Англия

Тодоров: Освободените няма да натоварят бюджета, свиваме заплатите (видео)

Тодоров: Освободените няма да натоварят бюджета, свиваме заплатите (видео)

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров обясни, че освободените седем футболисти от първия състав на Стойчо Младенов след последния мач от есенния полусезон срещу Левски няма да натоварят излишно бюджета. Според финансиста, всички освободени разбират положението на клуба и няма да искат компенсация заради прекратяването на договорите им. Все пак се водят разговори с техните представители за уточняване на детайлите по прекратяването на техните контракти. Зимната селекция на ЦСКА пък ще е насочена към свободни агенти, тъй като пари за покупка на футболисти няма.

"Няма много какво да се обяснява за освободените футболисти. Това е нормално. Една част от играчите не взеха никакво участие, не успяха да се наложат в първия отбор. Други определено разочароваха. Ще разговаряме с тях. Все още водим разговори, но нещата ще бъдат сведени до нула. Има разбиране и добро отношение с всички. Разговаряме абсолютно приятелски, те много добре знаят какво е положението, а и знаят защо са освободени. Засега няма да има други освободени“, коментира Александър Тодоров по време на тържеството, което ЦСКА организира по случай края на първия полусезон от шампионата.

"Не беше решаващ мача с Левски за тяхното освобождаване. Част от новите футболисти ще бъдат юноши на клуба, които да попълнят бройката. За постове, на които се вижда, че имаме сериозни проблеми, ще търсим нови попълнения. В по-голямата част ще търсим свободни агенти. Ако вземем свободни агенти, това няма да ни натовари с нищо, дори напротив. Смятаме, че бюджета за заплати ще го намалим значително“, продължи шефът на "червените“.

"Ясно е, че ако даваме милиони ще си купим най-добрите играчи в света. Смятам, че има футболисти на прилично ниво и с прилични заплати. Кризата е в цяла Европа. Свободни футболисти има, друг неприятен момент е, че зимният трансферен прозорец обикновено е по-труден, тъй като на повечето играчи договорите им изтичат през лятото. Работим по въпроса от два месеца насам. В скоро време ще чуете и нови имена като попълнения.“

"Знаете, че през юли месец ситуацията беше такава, че за два дни трябваше да окомплектоваме отбор и тогава се взеха играчи, които можеха да се вземат за момента. Това бяха възможните играчи към момент“, каза още Тодоров.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички