Петър Дочев: Хубаво е да започнеш първенството с чиста победа

Петър Дочев: Хубаво е да започнеш първенството с чиста победа

Волейболистките на „Казанлък Волей – Багира” стартираха с класическото 3:0 в Плевен над местния „Спартак 1996” втория си сезон в женската Национална волейболна лига на България. С 5 дебютантки в състава и без основния си диагонал Веселина Григорова, момичетата на старши треньора Петър Дочев постигнаха разгромна чиста победа, след тотално превъзходство над съперничките си, за около час игра. Двубоят бе от 2-рия редовен кръг на първенството в женския волейболен елит и на практика първи официален мач на „розите” в тазгодишния волейболен шампионат, заради отказа на "Феникс 09" (Шумен) от участие в първенството при жените.

Казанлъчанки стигнаха сравнително лесно до успеха в Плевен, след като доминираха през цялото време от срещата във всички компоненти на играта. Първият гейм момичетата на Петър Дочев го взеха почти безпроблемно с 25:19, а вторият повториха упражнението – 25:20.
В третата част гостенките не допуснаха плевенчанки да внесат дори и малка интрига в развоя на мача и така „Казанлък Волей – Багира“ закова гейма с 25:19, с което бързо реши и мача в своя полза.
Официален дебют за казанлъчанки направиха цели 5 нови състезателки – новопривлечената украинка Наталия Клименова, посрещачките Мария Георгиева-Мани, Никол Николова и Янита Николова, както и разпределителката Мария Георгиева, която дойде в Казанлък именно от тима на „Спартак 1996”(Плевен).

От състава на Петър Дочев за този мач обаче отсъстваха две от основните титулярки от миналия сезон. Това са Веселина Григорова, лекуваща мускулно разтежение и националката Славина Колева, която все още не е дала своя окончателен отговор дали ще остане в отбора или ще приеме офертата на турски елитен тим.

„Хубаво е да започнеш първенството с чиста победа, но това не бива да е някакъв атестат за нас. Не трябва да заблуждаваме от този лесен успех в Плевен, защото съперникът ни не беше на ниво в този мач. Доволен съм от тази наша победа, защото моите момичета показаха старание и мобилизация. Имаме още много да работим, за да достигнем нивото, което аз изисквам”, коментира наставникът на „розите” Петър Дочев.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти