ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

Габриела Георгиева и Йосиф Миладинов след успешното представяне в Доха

Григор: На корта съм концентриран, извън него - безгрижен и спонтанен

Григор: На корта съм концентриран, извън него - безгрижен и спонтанен

Григор Димитров е едно от основните рекламни лица на "Nike" в света на тениса, а преди началото на тазгодишния US Open първата ни ракета даде интересно интервю пред официалния сайт на компанията за спортна екипировка, в което говори за новата инициатива "NikeCourt", необходимостта да вярваш в собствените си възможности и любимия си модел маратонки.

- Какво според теб представлява NikeCourt и какво е чувството да бъдеш част от тази елитна група, включваща много от легендите на тениса?

- NikeCourt е нещо ново. Тази кампания представя новата ера в тениса, която черпи своето вдъхновение от ключовите моменти в миналото и някои от най-големите легенди на този спорт като Агаси, Макенроу и Настасе. Да бъда част от Nike е наистина нещо уникално, а възможността да съм един от представителите на NikeCourt ме кара да се чувствам като една силна личност.

- По какъв начин характерът ти извън корта се отразява на подхода ти към играта?

- На корта съм агресивен и се опитвам да налагам собствената си игра. Също така винаги се опитвам да измисля нещо ново, което никой друг не е правил. Всичко е свързано най-вече с увереността, а според мен това определено е част от нагласата и характера, които са ти необходими на корта.

- Колко важна е увереността по време на мачовете и дали тя се пренася и в други ситуации от живота?

- Увереността е един от най-важните аспекти в играта. Понякога просто нямаш ден и не показваш най-добрия си тенис, а най-важното нещо в подобни моменти е да вярваш и да бъдеш уверен в собствените си възможности. Когато излезеш на корта единствено нещо, което има значение, си самият ти и собствената ти игра. Извън корта съм безгрижен и спонтанен. Никога не обмислям предварително какво ще правя, а просто следвам чувствата си. По време на мачовете обаче съм по-концентриран, опитвам се да бъда уверен в движението си и решенията, които взимам, а единствената цел е победата.

- Опиши стила си на игра. Има ли някакви прилики с живота ти в свободното време, когато не си на корта?

- Различни са. Имам по-различен характер на корта от всеки друг. Мисля, че съм много атлетичен и понякога търся зрелищност при ударите си, но гледам да не прекалявам. Треньорът ми ме подкрепя. Трудно ми е да кажа, че има някакви конкретни прилики, но ежедневието ми никога не е подчинено на предварителни планове или график. Точно както игровия ми стил, всеки ден е различен. Мисля, че е много важно да упражняваш контрол върху това, което вършиш. Да можеш да изразяваш себе си, когато усещаш, че си в кондиция. Винаги разсъждавам така - както на корта, така и в живота. В общи линии се опитвам да съм верен на себе си и да вярвам в моите способностите, което рефлектира положително върху играта и живота ми.

- Фен ли си на тенис обувките и кой е любимият ти модел?

- Притежавам близо 50 чифта тенис обувки, така че ми е трудно да избера само един от тях. Разнообразието, което Nike предлага, е като сбъдната мечта за мен, но без съмнение първият ми избор би бил моделът "Air Force 1".
Tenniskafe.com
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти