Хамес и стрейт флошът на Реал Мадрид

Хамес и стрейт флошът на Реал Мадрид

Представянето на Хамес Родригес на “Бернабеу” докара 45 000 фенове, а една трета от тях бяха колумбийци. При всичките обаждания, получени в нашата редакция от радиостанциите в тази южноамериканска страна, ентусиазмът от този трансфер е нещо, което ние, журналистите от “АС” изпитахме от първа ръка. Затова и не бе изненада присъствието на посланика, прочел послание от самия президент Хуан Мануел Сантос. Преминаването на Хамес в Реал Мадрид е въпрос от държавна важност за Колумбия, където празнуват потвърждението на младока като един от най-най-елитните футболисти в света в момента.

Тъй като той ще носи №10, внезапно се оказа, че “лос бланкос” са се напълнили със свръхкласна атака с класически номера, нещо като футболен стрейт флош, който е така трудно да се получи: 7 е Кристиано Роналдо, 8 е Тони Кроос, 9 е Карим Бензема, 10 е Хамес, а 11 е Гарет Бейл.

Откакто на играчите се дават постоянни номера за сезона, пълната гама се появи на всеки пост, ала остава някакво уважение към футбола от миналото, както и видим уклон към номерата от 1 до 11. Сякаш другите фланелки, от когото и да са носени, си остават предназначени за резервите.

В тази атака хората, на които най-много им отиват номерата, са именно двамата новаци. Кроос е от-до чистокръвна “осмица” – полузащитник, който снове от едното до другото наказателно поле с великолепен удар. Хамес е типичната “десетка” – фланелка, пазена по традиция за най-класния играч. “Десетката” е обичайно най-приличащият на нападател от полузащитниците и най-приличащият на полузащитник от нападателите. По дефиниция все пак е футболистът от най-висока класа в отбора.

Що се отнася до наличните отпреди, Бензема не е съвсем “деветка”, макар че умее да подава като такава, а крилата играят на “обратния” си фланг. Остава ни обаче нещо красиво: стрейт флошът от 7, 8, 9, 10 и 11. А “десетката” в него е Хамес.

Алфредо Реланьо, “АС”

Още от Футбол свят

Виж всички