ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Матей Казийски: Липсва ми тръпката от националния отбор, но няма да се връщам

Матей Казийски: Липсва ми тръпката от националния отбор, но няма да се връщам

Позицията ми за връщане в националния отбор остава непроменена. Думите са на волейболната звезда Матей Казийски в специално интервю за TV7 и NEWS7. От 5 до 10 май българинът ще играе за катарския Ал Райан на световното клубно първенство в Бело Оризонте, Бразилия, а след това и за Купата на емира. Накъде поема тандемът Стойчев - Казийски през есента и липсва ли националният отбор на Матей - вижте в следващото интервю, дадено пред Петър Стоянов.

- Няма да имаш много време за почивка, директно заминаваш за Бело Оризонте за световното клубно първенство, как се стигна до офертата да играеш в Ал Райан?

- Миналата година играх за този клуб. Така че имах контакт. Те наскоро получиха уайлд кард за финалите и естествено се сетиха за мен. Радвам се, че имам възможност да отида, до последния момент нищо не беше ясно, тъй като не се знаеше докога ще продължат финалите в Турция. Малко набързо стана цялата работа и се радвам, че ще успея да замина.

- Там ще ти бъде любопитно и странно да застанеш очи в очи с бившия си отбор Тренто...

- Разбира се, не само странно, но и тежко. Още в първия мач излизаме срещу тях. Очаквам да се видим с нетърпение, пък ще видим какво ще стане на терена.

- Изпращаш доста успешен сезон – Суперкупа, Купа, шампионска титла и финал в Шампионската лига. Как преживя тази година, доволен ли си от Турция?

- Добра година, особено от гледна точка на резултатите. Три от четири възможни купи. Наистина съм много доволен. Турското първенство се развива, но все още изостава с малко от италианското и руското. Доволен съм от годината и вече мисля за следващото състезание, което почва след три дни.

- Тандемът Стойчев – Казийски вече е с титла в третата държава. Кое е следващото предизвикателство?

- Нека да свършат финалите, пък тогава ще стане ясно и бъдещето ми.

- Основното очакване е да се върнеш в Италия, липсваш на първенството на Апенините, а там след твоето заминаване като че ли сърбите станаха доминираща сила.

- Ами да, вижда се че на финалите в Италия командват сърбите. Не крия, Ииталия е много привлекателна дестинация за мен и се надявам да имам възможността да се върна там.

- Вече се говори сериозно за голям проект в Торино, замесени са твоето име, на Радостин Стойчев. Има ли нещо вярно?

- Има, но повече не мога да кажа сега и аз. Тепърва ще се види. Свободен съм вече от ангажименти към Халкбанк и ще мога да реша бъдещето си.

- Позицията ти за националния отбор остава непроменена...

- Говорим с националния селекционер, така е. Искам да подчертая нещо - никой за нищо не ме е молил и не става въпрос за това, защото по едно време във медиите се появиха такива информации. Говорим често с Камило Плачи, през няколко месеца. Да, моята позиция не се е променила, нито пък нещо във федерацията или относно националния тим. За това няма новини по тази тема.

- Странно ли ти е малко да имаш свободно лято, от две-три години все пак не си в националния отбор.

- Странно – не, не ми е. Като напуснах националния отбор, точно това очаквах – да имам повече свободно време. Но така имам и възможността да си почивам преди сезона и тази година ми беше по-леко по време на самите мачове.

- А липсва ли ти националния отбор  като емоция?

- Не мога да кажа, че не ми липсва, изпитвам доста носталгия, особено, когато гледам отбора по телевизията. Липсва ми тръпката, но пак казвам – има и позитивна страна.

- Предстои световно първенство тази есен. Възможно ли е да се случи чудото и да видим Казийски в националния екип?

- Чудеса стават. И аз се надявам нещо да се промени. Но не желая да давам празни надежди.

ВИДЕО ТУК!!!

 
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички