Анелка: Футболните чиновници са параноици

Анелка: Футболните чиновници са параноици

Френският нападател Никола Анелка се изказа изключително критично по отношение на наказанията, които се налагат за недоказани прояви на расизъм. Анелка, бе наказан с пет мача в английското първенство заради антисемитския жест "кенел", а след това прекрати договора си със своя клуб Уест Бромич Албион, който не подкрепи играча.

"Моят "кенел" не бе разбран правилно. Никога не съм имал расистки и антисемитски прояви и няма никакви доказателства и дори намек за доказателства срещу мен", каза Анелка пред вестник "Метро Нюз".

"Никога не съм имал проблеми с еврейската общност и как така изведнъж ще ги обиждам? Въпроси много, а отговори няма. Все някога трябва да се избавим от параноята и да прекратим войната всеки срещу всеки", каза още Анелка.

"Поради факта, че някакви хора показват "кенел" пред синагогите, нужно ли е този жест да се счита за расистки антисемитски на всяко друго място и всяка друга ситуация? Ако е така, то излиза, че всички свещеници са педофили и всички мюсюлмани са терористи. Желязна логика.

Ако продължаваме по този начин, скоро чиновниците, които са решили, че жестът "кенел" е расистки, ще ни забранят да ядем ананаси. Това е просто един вулгарен жест, казвам ви. Няма никакви религиозни мотиви. Не съм расист", каза още Никола Анелка.

Още от Футбол свят

Виж всички