Хамбургер ШФ чупи рекорд с новия треньор

Хамбургер ШФ чупи рекорд с новия треньор

Въпрос на време е Хамбургер ШФ да назначи Томас Тухел за старши треньор на тима. Информациите за това се появиха още преди седмици, а днес "Билд" разкрива детайли от подготвяния договор. Бившият старши треньор на Тодор Неделев в Майнц 05 ще парафира за четири сезона и ще получава по 3,2 млн. евро на година. Ако това наистина се потвърди, възнаграждението на Тухел ще е рекордно високо за треньор в клубната история на "Шпортферайн". Отделно Тухел ще разполага с  25 млн. евро за трансфери.

В момента "червените шорти" се борят да не изпаднат от Първа Бундеслига, като осем кръга преди края са на 16-о място. Плановете са Тухел да поеме отбора през лятото, а до края на сезона функциите на временен треньор ще изпълнява Петер Кнебел, който по принцип работи като директор в клуба.

Тухел е без отбор, след като в края на миналия сезон напусна Майнц 05.

Ръководството на Хамбургер ШФ вече започна чистката сред футболистите с решението да не продължава контрактите на двама от най-скъпоплатените играчи в лицето на Рафаел ван дер Ваарт и Марсел Янсен. Те ще си тръгнат през лятото, а се очаква същото да се случи още със Слободан Райкович и Хайко Вестерман.

Още от Футбол свят

Виж всички