Лечков сравни националния с пеленаче

Лечков сравни националния с пеленаче

“Бий големите, за да ставаш голям. А и това ни е възможността, за да останем в играта.” Това призова чрез вестник "24 часа" футболистите на България вицепрезидентът на БФС и отговорник за националния отбор Йордан Лечков преди утрешната евроквалификация срещу Италия.

В 21,45 часа на стадион “Васил Левски” “лъвовете” посрещат “скуадра адзура”. Преди мача изоставаме на цели 5 т. от третия Норвегия и мястото за участие на бараж и на 6 т. от спорещите за върха Италия и Хърватия.

“Ако момчетата си повярват малко повече в собствените възможности, може и да постигнат положителен резултат. Дори и да приемем, че нямаме шанс за първите две места, дори и класирането ни за бараж минава през мача с Италия. Както на квалификации, така и на големи форуми трябва да се гледа мач за мач. Биеш в единия мач, а после си правиш друга сметка за следващия. Нека първо мине този с Италия, а после да смятаме дали имаме шансове и за класиране на бараж. Особено в такава тежка ситуация, в каквато сме, не трябва да се гледа толкова глобално.

Сега сме като малките деца. Първата крачка е важна, после е важна втората, след това третата. Докато успееш да си стабилизираш ходенето”, коментира Лечков.

“Единствено ми се иска да съберем възможно най-много хора на стадиона. Сами сме си виновни, че има отлив. Хората идват и чакат резултати, мъжка и борбена игра. От това повече няма какво да им кажа на националите”, добави отговорникът за “А” отбора.

“Дано Италия да е на кадем за Ивайло Петев, да му тръгне добре от първия мач. Той си знае с какви отговорности и с какво предизвикателство се зае. Желая му успех, а чрез него и на всички нас. Още от първия мач, а и за дълго да ни носи радост”, каза Лечков за дебюта на новия селекционер.

Той коментира и преизбирането на Борислав Михайлов за член на Изпълнителния комитет на УЕФА.

“Какво по-голямо признание от това? Вижте какви големи фигури имаме, само те могат да завоюват такива победи за държавата - дано и Стефка Костадинова влезе в ръководството на МОК след 50-ата си годишнина. В УЕФА определено имаме позиции. Ето, и аз съм член на футболната комисия към УЕФА с председател Франц Бекенбауер. И Емо Костадинов е в комисия за обучение на треньори. Мишел Платини през годините е предприел политика да дава път и възможности на по-малките. Отделно това е и сериозна отговорност.”

“Отговорността на Боби е най-голяма. Като вицепрезидент аз му се радвам много. А и е крайно време да ми остави малко повече от отговорностите си в БФС. Да си гледа важната работа в УЕФА, тук си има вицепрезидент”, завърши с намигване Лечков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти