Дълговете на ЦСКА били 27 милиона лева

Дълговете на ЦСКА били 27 милиона лева

Дългове от около 27 млн. в ЦСКА очакват фамилиите Инджови и Манджукови. От тях 11 милиона са към НАП. Още 12 милиона се дължат на различни юридически и физически лица. Според източници на "Стандарт" 4 милиона са оформени като борч към собственика "Лира инвестмънтс" . Те са препъни камъкът, който бави сделката. Томов като представител на офшорката трябва да ги отпише, както направиха "Титан" навремето. Съществуват и вариант в преобразуване като капитал, но никой няма интерес от него.

При всички случаи подобно кредитиране е забранено от ФИФА и няма как да попадне в пасивите на ЦСКА, колкото и да се инатят Томов или неговите неизвестни съдружници в Люксембург. Експерти на Инджови и Манджукови са оптимисти, че останалите дългове могат да бъдат намалени до под 20 милиона лева след преговори с юридическите и физически лица, на които се дължи. Другият изход е неприятен и за последните .- фалит на ЦСКА след седмица и една студена вода за всички.

Сумата към НАП е твърда величина, но съществува договор за погасяване, който устройва и новото ръководство на ЦСКА. Планът предвижда няколко вноски, като предстоящата е от 1,5 млн. лева, дължими до 31 март. Юлиян Инджов е приготвил парите. Останалото е в ръцете на Александър Томов, който трябва да даде ясен отговор до днес. Иначе вариантът ЦСКА да започне в селските групи става все по-близък.

standartnews.com

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти