Петър Жеков: Инджов ще се справи с тежката задача

Петър Жеков: Инджов ще се справи с тежката задача

Ненадминатият голмайстор на "А" група Петър Жеков коментира пред „Тема Спорт" събитията в ЦСКА. В момента легендарният нападател на "червените" е член на Надзорния съвет на клуба.

"Дано предстоящата смяна на собствеността да се отрази добре на ЦСКА. Инджов е сериозен бизнесмен и смятам, че ще изправи клуба. Трябва да се вкара по-голяма сигурност и съм на мнение, че Инджов, с подкрепата на Манджуков, ще се справи с тази задача. Чувам, че и Томов иска да остане в ЦСКА. Той ще има малък дял акции, но настоява да е в ръководството. Но ще се занимава основно с политика и с партията си", заяви Жеков.

"Играта в четирите мача бе изключително слаба. Не мисля, че има пробив. Повечето футболистите имат желание на терена, но нещо не се получава. Стойчо няма какво да го виним, че напуска. Явно му е дошло в повече, той си знае най-добре. Но какво са правили играчите 40 дни в Турция? Всичко ти е уредено - силни контроли, хубави условия, но си идваш в България и си пълна дупка. Не го разбирам това. Срамно е представянето в първите четири срещи. Историята на ЦСКА не помни да не сме вкарали гол в толкова поредни мачове", каза още Жеков.

"Не е задължително новият треньор да е опитен. Той може да има и временна функция, колкото да свърши сезонът. В тази ситуация няма как да се борим за титлата, така че не е чак толкова важно кого ще назначат. Въпросът е да се вземе лиценз, а през лятото да се направи опит за пробив в евротурнирите", добави бившият нападател на Берое и ЦСКА.

"Нито служителите, нито ние, в Надзорния съвет, сме получили заплати. Чакаме да видим какво ще се случи със собствеността, пък тогава ще го мислим. Сега не е това проблемът на ЦСКА", завърши носителят на "Златната обувка" за 1969 година.

Още от БГ Футбол

Виж всички