Официално: Инджов и Манджуков се отказаха от ЦСКА - ето какви причини обявиха

Официално: Инджов и Манджуков се отказаха от ЦСКА - ето какви причини обявиха

Акционерите в ЦСКА Юлиян Инджов и Петър Манджуков се отказаха от сделката за мажоритарен пакет акции на клуба, обявиха двамата пред Sportal.bg.

Ето тяхното изявление:

С настоящето заявяваме категоричния си отказ да участваме повече във фарса, който мажоритарният собственик на ЦСКА разиграва от началото на 2015 година.

С оказаната от нас финансова подкрепа ние кредитирахме мажоритарния собственик с доверие, което до голяма степен позволи функционирането на клуба до момента.

В момента се прави опит да ни бъде прехвърлена само финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения на клуба.

До момента от ръководството, респективно от мажоритарния собственик, не ни е предоставена необходимата правна и финансова информация, въз основа на която да се вземе сериозно управленско решение за бъдещето на клуба.

Тъй като не е сериозно да продължаваме преговорни взаимоотношения за придобиване на мажоритарния дял без да се знае цялата истина за финансовото състояние на клуба, ние се отказваме от преговорите за придобиване на мажоритарния дял. Пожелаваме на настоящия мажоритарен собственик успех!

Пред нас като акционери и цялата червена общественост продължава да стои въпроса относно възможността на мажоритарния собственик да лицензира и управлява клуба.

Цялата отговорност пред нас като инвеститори и червената общност носи настоящия мажоритарен собственик.

Имахме най-доброто желание да помогнем на любимия клуб, но с всичките си действия мажоритарният собственик ни принуди да се откажем.


Петър Манджуков
Юлиян Инджов
Акционери във ФК ЦСКА АД

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти