Мейуедър и Пакяо лице в лице

Мейуедър и Пакяо лице в лице

След 5 години на препирни, пози и фалшиви сигнали Флойд Мейуедър и Мани Пакяо най-сетне застанаха очи в очи. Двамата боксьори дадоха официална пресконференция и започнаха обратното отброяване до дългоочаквания мач на 2 май в Лас Вегас, определян от мнозина като Мача на века.

Пакяо се появи в тъмен костюм и излезе на сцената под звуците на "Thunderstruck" на AC/DC. Той бе последван от Мейуедър, който носеше костюм в светли тонове под съпровода на вечния хит на Queen - "We Will Rock You."

"Това е мач, който светът няма как да пропусне. Работя здраво във фитнеса на предела на силите си, защото никога досега не съм искал толкова силно да спечеля конкретен мач колкото
този", каза Мейуедър. Боят между двамата се очаква да бъде най-доходоносният в историята."Това чакате от 5 години. Ще дадем най-доброто от себе си, за да задоволим очакванията на публиката", каза Пакяо. Флойд Мейуедър е носител на шампионските пояси на две федерации - Световната боксова асоциация и Световния боксов съвет, в пет категории. На професионалния ринг Мейуедър има 47 срещи и 47 победи, от които 28 с нокаут.

Мани Пакиао е световен шампион на Световната боксова организация в категория полусредна. Пакиао има на професионалния ринг 57 победи, от които 38 с нокаут, 5 загуби и 2 равни срещи.

Още от Бойни спортове

Виж всички