Волейболистите на Марек играят без пари

Волейболистите на Марек играят без пари

Финансовата криза, в която продължава да се развива българският спорт, удари и по един от най-силните ни отбори - волейболния шампион Марек. "Меридиан Мач" научи, че играчите на Найден Найденов играят на практика без пари, тъй като не са взимали заплати от няколко месеца. Също така на отбора не е изплатена и премията за шампионската титла, спечелена през 2014 година, която е трета поредна във витрината на дупничани.

Въпреки проблемите отборът продължава участието си в най-силния турнир в Европа - Шампионската лига. В четвъртък Марек приема полския Ястрембски, а в последния си мач от груповата фаза на 27 януари гостува на руския шампион - Локомотив. Пътуването до Новосибирск се очертава доста дълго и изморително за играчите. Тимът пътува на 25-и (неделя) от София до Истанбул. На летището в турския мегаполис им предстои 9-часов престой, а след това и 7-часов полет до Новосибирск.

Дупничани нямат шанс за излизане от група В, тъй като в момента са на последното, четвърто, място с една победа, три загуби и едва две точки в актива. Лидер е Локомотив.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти