Ван Гаал обвини съдиите след провала

Ван Гаал обвини съдиите след провала

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал намери оправдание за загубата с 2:3 от Волфсбург, която изхвърли отбора му от Шампионската лига. Той смята, че грешните решения на съдиите в тази мач, а и не само в него, са повлияли за това "червените дяволи" да завършат на третото място в тази "толкова оспорвана" група.

"Не смятам, че сме били фаворити в групата, която бе доста оспорвана. Видяхте, че всички резултати в нея бяха от сорта на 1:0 или 2:1. Още в мача с ПСВ имаше някои лоши съдийски решения, а същото се случи и днес, когато някои отсъждания на съдиите не бяха позитивни за нас. Когато сме в толкова оспорвана група, това има голямо значение", заяви Ван Гаал.

Той бе попитан конкретно за ситуацията с отменения гол, когато бе отсъдена засада на Хуан Мата, защото той влияеше на ситуацията. Холандецът обаче заяви, че не смята, че играчът му е влияел на вратаря.

"Щом страничният съдия е видял така ситуацията, значи е много добър, заяви с ирония наставникът. Не може първо да посочиш, че има гол, а след като няколко играчи дойдат при теб, да си промениш мнението, че има засада. Това е много странно. Според мен Мата не влияеше на ситуацията, защото топката летеше към вратата и той нямаше как да я достигне. Естествено, когато вратарят видя, че Мата е в засада, веднага реши да го посочи на съдията, за да се оправдае с него".

Накрая специалистът призна, че дори не си е помислял, че отборът му ще трябва да продължи участието си в Лига Европа.

"Дори не съм си и помислял подобно нещо. Много съм разочарован, както и моите играчи. Искахме да покажем какво можем в Шампионската лига, а това вече не е възможно", завърши Ван Гаал.

Още от Футбол свят

Виж всички