Нов договор за Бащата

Нов договор за Бащата

Старши треньорът на Ло­комотив (Пловдив) Христо Колев ще подпише нов договор след Нова година. То­ва разкри собственикът на клуба Христо Крушарски. "До края на годината Колев ще завърши курса за ПРО-лиценз и ще подпишем нов договор", обяви бизнесменът пред "Тема Спорт".

Очаква се срокът на контракта на Бащата да е за година и половина при подобрени фи­нансови условия. Шампионът на Гърция с гранда Панатинайкос за 1990 година пое "черно-белите" в края на септември 2014, след като наследи подалия оставка заради слаби резултати Недел­чо Матушев.

Оттогава обаче Бащата на два пъти заяви, че напуска - през март и септемв­ри тази година, но бе разубеж­даван и оставаше. С идването си пък новият собственик Христо Крушарс­ки заяви, че наставникът твърдо остава на поста си и се ползва с пълното доверие на ръководството.

Зад специалиста са и игра­чите, и феновете, което превръща Колев в една от най-обичаните и уважавани фигури на "Лаута". Поради липсата на лиценз обаче като старши треньор на тима се води помощникът му Петър Пешев.

В същото време стана яс­но, че Крушарски обмисля наз­начаването и на спортно-технически директор, какъв­то в момента "черно-белите" нямат. Наскоро се спрягаше името на Христо Бонев, но той обяви, че не желае пост в клуба и ще продължи да бъде само почетен президент.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти