Бензема признал, че е част от групата за изнудване на Валбуена

Бензема признал, че е част от групата за изнудване на Валбуена

Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема днес се изправи пред съда по подозрение в шантаж срещу съотборника си в националния отбор и футболист на Лион Матийо Валбуена, съобщава Франс Прес. Лица, които по-късно при прослушване на телефонен разговор се оказали свързани с Карим Бензема, са искали пари от Валбуена, в противен случай са го заплашили да публикуват видеозапис от телефон с частен характер.

При преговорите за заплащането на парите бандитите, които са изнудвали Валбуена, са споменали името на Бензема, който е бил задържан снощи и е прекарал нощта в полицейския участък. По-рано полицията е разпитвала още един футболист - Джибрил Сисе, но след като е дал показания, е бил освободен. Самият Валбуена в голяма част от кариерата си е играл за Марсилия, а от 2014/2015 се премести за една година в Динамо (Москва). Един сезон по-късно той се върна в родината си, вече като играч на Лион.

Самият Бензема е признал в хода на разпитите, че е част от групата за изнудване на Валбуена. Според телевизия BFM, прокуратурата във Версай смята, че е необходимо да бъдат повдигнати обвинения срещу Бензема и да бъде изпратен под съдебно наблюдение. Според някои медии, изнудването е започнало след като служител на фирма, която е ангажирана с асистираща дейност към играчите, е докопал от телефона на Карим Бензема видеозапис с компрометиращо съдържание. В момента в ареста се намират трима души, двама от които са марсилци.

Още от Футбол свят

Виж всички