Бензема проговори за скандала: Отнесоха се с мен все едно съм престъпник

Бензема проговори за скандала: Отнесоха се с мен все едно съм престъпник

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема даде интервю пред TF1 относно скандала, който се вихри около него и съотборника му в националния отбор на Франция Матийо Валбуена. Халфът на Лион бе изнудван със сексвидео, а в полицейското разследване се появи името на Бензема в разговор с Карим Зенати, който е сред заподозряни за престъплението. Според нападателят името му е омърсено, докато той е искал само да помогне и по никакъв начин не се е опитвал да изнудва колегата си.

"В последно време бях въргалян в калта във всички посоки, така сякаш съм престъпник. Това е ужасно. Аз просто разбрах, че има едно видео с участието на Матийо и му казах за съществуването му. Той явно вече знаеше за ситуацията, когато му съобщих. Казах му, че мога да му помогна, защото имам приятел в Лион - Карим Зенати. Никога не сме говорили за пари. Да чуя, че съм го бил изнудвал - това е лудост. Когато предложих да помогна, не очаквах нищо в замяна. Матийо ми благодари вечерта, че съм го предупредил. Попитах го дали е предупредил семейството си, защото това е най-важното. Казах му, че такова нещо се е случвало и на мен преди", каза Бензема.

Футболистът призна, че познава заподозрения Карим Зенати, който му е близък от детските години. Според Бензема той също няма нищо общо с аферата и истинските изнудвачи са други. Играчът на Реал Мадрид заяви, че съжалява единствено, че е използвал вулгарен език в телефонните разговори със Зенати относно случая с Валбуена, които са били подслушвани от полицията.

"Карим е мой приятел от детството. Бил е в затвора, но е добър човек и сега има нов шанс. Истинските изнудвачи са други и не ги познавам. Единственото, за което съжалявам е за тази история по телефона, където казах глупави неща. Но ние сме футболисти и понякога говорим подобни недомислени работи. Въпреки това не разбирам защо бях задържан. Защо моето име беше омърсено така. Надявам се, че всичко ще приключи добре за Матийо, за приятеля ми и за мен. Аз не съм виновен", каза още Бензема.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти