Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Александър Боричич хвали България и Италия

Александър Боричич хвали България и Италия

Новият президент на Европейската волейболна конфедерация (CEV) Александър Боричич даде своята първа пресконференция преди мача за трето място между отборите на България и Италия в Арена Армеец.

Боричич изрази своето признание към двете държави домакини на Европейското първенство по волейбол  за добрата организация и невероятната атмосфера създадена от феновете. Очакванията му са България и Италия да отбележат рекорд по посещаемост на европейските първенства и да направят един много силен и запомнящ се мач за бронзовите медали.

Боричич заяви още,че "Европейската конфедерация има много свежи и нови идеи за развиване на волейбола. Те ще се осъществят по-лесно, ако се влагат повече средства в спорта ни от различни спонсори, а не от федерациите. По  този начин ще могат да се развиват детско-юношеските школи, с което да се увеличи броят на трениращите деца и конкуренцията между тях. Това ще доведе до повишаване на нивото на игра".

"Искаме да популяризираме волейбола,с което волейболистите да станат по-известни сред хората и да се превърнат в техни идоли. Това искаме да го постигнем чрез създаване на 24-часов волейболен канал, по който да може да се наблюдава постоянно любимия спорт".

Боририч заяви още, че желанито на CEV е да се предприеме коренни промени за класиране на отборите от зона Евроа за Олимпийските игри, тъй като в момента то е много неправилно изградено.

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички