Баварците: Това е победителят, когото търсехме

Баварците: Това е победителят, когото търсехме

Спортният директор на Байерн (Мюнхен) Матиас Замер гледа на новото попълнение Артуро Видал като на точния човек, който клубът е търсел. "Той олицетворява комплексния футболист - здрав е физически, играе добре еднакво силно както в защита, така и в атака, технически е надарен и има изключителна воля за победа. Той е победител, какъвто се нуждаехме в Байерн", заяви Замер по време на пресконференцията по официалното представяне на чилиеца.

"Следяхме Видал от известно време. Анализираме състоянието на нашия отбор и се стремим да намерим нужните "части", за да стане той още по-добър", добави шефът на баварците.

Иначе самият Видал иска да играе в халфовата линия, като няма претенции каква точно роля ще му отреди Джосеп Гуардиола. Досегашният футболист на Ювентус поиска №23, който беше зает от друго ново попълнение - Свен Улрайх. Вратарят обаче се съгласи да му го отстъпи, тъй като за него това не е толкова важно.

Артуро Видал призна, че четири години след тръгването си от Германия вече е забравил почти всички думи на немски, което е знаел: "Не знам дори какво означава мотото на клуба "Mia san mia", но скоро ще науча".

Чилиецът е горд от своите татуировки и прическа, които му придават вид на лошо момче. В тази връзка той се върна към инцидента с катастрофата, която направи по време на Копа Америка, когато се качи пиян зад волана и се блъсна. "Това се случи в свободното ми време и няма нищо общо с футбола. Но все пак се надявам това повече да не се случва", каза още Видал.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти