Позицията на Байерн спрямо Пеп остава същата

Позицията на Байерн спрямо Пеп остава същата

Ръководството на Байерн (Мюнхен) е твърдо в желанието си да обвърже Джосеп Гуардиола с дългосрочен договор, независимо че под негово ръководство тимът се провали в две поредни години в Шампионската лига. Договорът на испанеца е за само още един сезон и по тази причина босовете на "Алианц Арена" се опитват да придумат специалиста да подпише нов. Досега Пеп отказваше с оправданието, че искал да дойде лятото, за да седне на масата за преговори. Това обаче не се случи след края на последната кампания.

"Разговорите ни с Гуардиола ще продължат и занапред през идния сезон", коментира председателят на Борда на директорите Карл-Хайнц Румениге.

Според слуховете бившият наставник на Барселона е гласен за мениджърския пост в Манчестър Сити. "Ако Пеп остане при нас, това ще е чудесно. Ако обаче реши да си тръгне, светът няма да свърши. Байерн е стабилен клуб, повярвайте ми", добави Кале.

Иначе Румениге потвърди, че трансферите в Байерн не се движат от треньора: "Клубът решава кого да купи, като все пак дискутираме това и с наставника. Така е сега, така беше и при Юп Хайнкес".

Шефът на баварците уточни, че досега Пеп е поискал само един футболист специално и това е бил Тиаго Алкантара. За всички останали той се е съобразявал с ръководителите си.

Още от Футбол свят

Виж всички