Българка грабна световната титла на джаги (снимки)

Българка грабна световната титла на джаги (снимки)

Приключиха две от най-престижните и дългоочаквани състезания в Спортния календар на Международната федерация по футбол на маса - Световните серии на Гарландо /WCS Garlando/ и Eвропейската Шампионска лига /European Champions League/. Състезанията се проведоха във Виена, Австрия, от 10 до 12 юли 2015. Спортната зала "Тенис Пойнт" в австрийската столица събра над 470 състезатели от всички краища на света. Нашата страна имаше своите достойни представители и на двата турнира.

Българката Екатерина Атанасова спечели първото място в дисциплината жени единици след оспорвана игра на финала срещу швейцарката Синди Мозер. Техничната игра и невероятната спортна психика на нашата състезателка дадоха превес и й донесоха заслужен златен медал. По пътя към финала Атанасова елиминира силни играчи като швейцарките Рамона Зийгенталер и Мелиса Диас, рускинята Екатерина Трипотен, полякинята Сузана Филон и сънародничката си Благовеста Герова.
Във финалния мач Катето се срещна със съотборничката си в тима на Берлин – Синди Мозер от Швейцария, и я елиминира в изключително оспорвана игра с резултат 5:3 в последния 5-ти сет. От 2008 г. насам титлата при жените се печели всяка година от австрийката Верена Ройер. Победата на Екатерина е голямо постижение за нея самата и за България.

Третото място в дисциплината жени единици също бе спечелено от българка. Благовеста Герова отнесе към нашата страна бронзовия медал. Момичетата ни постигнаха невероятен успех и в момента се нареждат под номер 1 и 2 в Световната Ранглиста.

Шампионската титла от това състезание дава право на Екатерина Атанасова да участва в изключително престижния Мастърс Турнир през 2016, където се допускат да играят само 20-те най-елитни състезатели от цял свят. Победата я класира и директно за Световното първенство през 2017.
Атанасова спечели и 3-то място /бронзов медал/ в дисциплината "Жени-двойки" заедно с партньорката си Лили Андрес от Германия. Малко не достигна на двете девойки да достигнат финалите и да се срещнат с двойката претендент от Австрия.

Златното ни момиче спечели и Европейската купа с отбора на "Берлин Беърс". След двучасова оспорвана и драматични игра на двете маси Гарландо и Леонхарт, срещу австрийските състезателки от Хотшот Виена, отборите достигнаха до дузпи. Съотборничките на Екатерина показаха много добра игра на чуждата маса /Гарландо/, където реализираха повечето от решаващите победи в мачовете и дузпите. Така отборът "Берлин Беърс" спечели златото и защити титлата си на шампиони за трета поредна година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички