Благой Георгиев от Колизеума не бил Благо Джизъса, твърди пиарът му

Благой Георгиев от Колизеума не бил Благо Джизъса, твърди пиарът му

Арестуваният за посегателство върху Колизеума Благой Георгиев не бил футболистът Благой Георгиев. Това обяви личният пиар на полузащитника на Рубин (Казан) Атанас Лазаров. Според него ставало въпрос за съвпадение на имената, тъй като по същото време бившият национал е бил в руската столица, а не в Рим.

"Всичко това е измислица и лъжа, защото по същото време Благой Георгиев е бил в Москва. Той няма нищо общо с посегателството срещу Колизеума, просто се е получило съвпадение на имена", заяви пред bTV Лазаров.

Както е известно, вчера медиите на Ботуша гръмнаха с новината, че 33-годишният български футболист Благой Георгиев е бил арестуван заради вандалски акт срещу Колизеума. Той бил задържан от карабинери, докато се опитвал да издълбае с монета инициалите си върху една от колоните на паметника на културата, който е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. След като нарушението било регистрирано, служителите на реда освободили вандала.

Днес се появи информация, че срещу въпросния Благой Георгиев е повдигнато обвинение и той е бил глобен за деянието си. Сумата на санкцията не се съобщава, но по закон тя е минимум 300 евро. Освен това законът на Апенините предвижда затвор между 6 месеца и 1 година за подобно нарушуние.

Италианските медии са категорични, че става дума за него. Най-големите издания като "Кориере де ла Сера" и "Република" публукаваха снимката на Георгиев и го посочиха по име, възраст и клуб, за който играе.

Още от Булевард

Виж всички